Диваки ці британці!!! Частина 1

Ви ідете центром міста, розпал літа і, не помітивши, ви проходите під драбиною, на якій панянка витирає вітрину “Львівських пляцків”. Ваша реакція:

а) Файна кобіта, треба познайомитисьunnamed 🙂
б) Невже в них немає хлопців, дівчат на таку роботу не посилають!
в) Плюєте через ліве плече, кидаєте сіль через праве, біжите до найближчого дерева і стукаєте в нього тричі, а потім перестраховуєте себе витягнувши з гаманця конюшину з чотирма листочками і прикладаєте її до серця.

Звичайно третій варіант вже трохи перебільшений, проте, якщо ви зробите хоч один із пунктів згаданих у ньому, вам потрібно міняти громадянство і їхати у Сполучене Королівство. Навіть якщо ви й не вірите у щось таке, досить цікаво дізнатись про інші речі, що можуть принести невдачу для британців.

Отож розпочинаємо із ДРАБИНИ. Недобрі асоціації драбина має ще з часів коли злочинців за особливо тяжкі злочини вішали. Саме прохід під драбиною згадував дорогу на вішальницю і таким чином не викликав жодного позитиву. Тому відро фарби чи води, яке може полетіти на вас згори, ніщо у порівнянні з минулим.

unnamedНаступним предметом, що може принести погану вдачу є ДЗЕРКАЛО. Британці вірять, що людині, яка розбила дзеркало, не щаститиме сім років. Чому? Та тому, що дзеркало вважали переходом в інший світ, а якщо ви руйнуєте портал, то руйнуєте зв’язок між нашим і тим світом. До того ж існувала традиція накривати дзеркала тканиною, коли в дома хтось народжувався або помирав, аби вільна душа не втекла в інші виміри. Дехто вірить, що розбивши дзеркало можна розбити свою душу.

СОРОКУ британці не люблять також. Хоча тут не все так просто. Якщо птахи в парі, то вам посміхнеться удача, нещасливим цей птах є лише тоді, якщо ви побачите лише одного представника виду. Відвернути невдачу людина може просто привітавшись із птахом словами або повітряним поцілунком.

Недобрим знаком є відкривати ПАРАСОЛЮ у приміщенні. Також британці сміються самі із себе кажучи, що якщо йдеш із дому без парасолі, то обов’язково потрапиш під дощ, і навпаки, якщо треба сонячної погоди, візьми з собою парасольку.

Число тринадцять для жителів Великобританії — справжній жах. А п’ятниця 13-го і взагалі вводить їх у ступор. Від чого це пішло? Від того, що Юда, який зрадив Ісуса, був саме тринадцятим учнем, а Ісус помер у п’ятницю.

unааnamed

Якщо ви в Британії, ніколи не ставте ВЗУТТЯ, особливо нове, на стіл. Такий забобон пішов від шахтарів, оскільки їхнє взуття ставили на стіл після нещасного випадку. Таким чином такий візуальний образ асоціювався із смертю і почав нести негативне значення.

Коли ж ви розсипали СІЛЬ, можете нічого й не починати — і так нічого не вийде. Звичайно є й протидія, потрібно просто кинути сіль через плече і удача знову вам усміхнеться 🙂

Можливо й ви усміхаєтесь читаючи цю статтю і вже остаточно переконались, що британці таки диваки. Однак дивуватись тут нічому. Кожна нація має свої звичаї і свої забобони. Те, що смішно виглядає для нас, зовсім по-іншому сприймається з їхнього боку. Гадаю, боятись передавати щось через поріг або перейти дорогу після когось із порожнім відром не менш дивакувато. Ну й дивне це людство!!!

автор: Богдана Лісова