Топ-10 книг для тих, хто починає вивчати англійську мову

news_detail_480_800_f48e28d8cff0e65cdbe2b0b31cb58558Читання — це ще один інструмент, який допомагає швидшому і більш ефективному засвоєнню лексики та граматики, а якщо ще й у супроводі аудіо-матеріалу, то так можна покращувати й вимову. Читання сприяє відчуттю мови. Про необхідність і власне теорію правильного читання доступно написала у своїй статті Ірина Теглівець, моє ж завдання — навести приклади книг, що сприятимуть людям з невеликим граматичним і словниковим запасом осягнути англійську мову.

Тут не можна не згадати про казки, оскільки вони легше сприймаються та їх сюжет більш-менш знайомий з дитинства, адаптовану літературу, тобто переказ чи, радше, перепис літературного твору доступнішими, більш поширеними словами і конструкціями, та про метод Іллі Франка, коли разом з оригінальним текстом наводиться його переклад, так що читач може одразу ж, без додаткової допомоги словника розуміти суть англомовного твору. Ці варіанти потрібно (!) використовувати, якщо Ви почуваєте себе недостатньо впевнено перед читанням твору англійського чи американського письменника в оригіналі. Таким чином, на початковому рівні варто звернути увагу на такі книги:

1) “Робінзон Крузо” Даніеля Дефо
Навряд чи хтось не читав хоча б частково історію сміливого моряка, який застряг на безлюдному (як він спершу думав) острові і намагався там вижити.

2) “Пригоди Тома Сойєра” Марка Твена
А ця історія — про заповзятого шибеника, який зводить з розуму своїми витівками тітку Поллі. Проте у нього є чого повчитися: його безтурботності, любові до книг, веселощів.

3) “Красуня і чудовисько” Габріели-Сюзан Барбот де Вільньов
Незважаючи на те, що це — дитяча казка, її варто почитати і дорослим. Хоча б для того, щоб відчути себе знову дитиною і вивчити кілька нових слів.))

  451289-1273545383088_t250  9788853007636  5784403

4) “Мобі Дік” Германа Мелвілла
Книга заснована на реальних подіях та є найвідомішим твором письменника. Розрахована на широке коло читачів хоча б тому, що має незвичного головного героя — кита.

5) “Острів скарбів” Роберта Люїса Стівенсона
Знову — пригодницький роман. Цього разу шукатимемо скарби разом із благородним Джимом Хокінсом і боротимемося зі зрадливими піратами.

6) “Троє в човні (як не рахувати собаки)” Джерома К.Джерома
Ця повість — неперевершений зразок англійського гумору, написаний за спогадами самого автора під час подорожі по Темзі. Підходить людям за 20, які розуміють, чому британці так люблять говорити про погоду.)))

7) “Людина-слон” Тіма Вікарі
Книга-біографія. Життя Джозефа Мерріка могло би бути більш щасливим і насиченим, якби не одна річ — страшна хвороба, що спотворила його тіло. Тіло, але не душу.

8) “Чорний кіт” Едгара Аллана По
Коротка розповідь із аналізом свідомості людини, яка вчинила злочин і страждає від відчуття провини. Все в найкращих традиціях творів Едгара По.))

9) “Повна збірка оповідань” О.Генрі
Майстер розповіді, чудовий американський письменник О.Генрі надав нового дихання коротким історіям, заразом порушуючи в них складні соціально-психологічні проблеми. Кожне з оповідань — своєрідне, в кожному відчувається талант і душа автора і кожен знайде свою історію.))

10) “Довгоногий дядечко” Джин Вебстер
Сильний соціальний роман. Твір складається з листів головної героїні Джеруші Еббот — вихованки дитячого будинку — до її благодійника, який виявляється не лише її “татусем”, а й близьким другом.

 moby-dick    2961732    DDL3

До кожного твору наведені лінки, за якими можна завантажити або відшукати його в електронному форматі. Сподіваюся, кілька книжок зі списку Вам таки сподобалисьі Ви загорілися бажанням познайомитися з ними ближче. Успіхів Вам у вивченні англійської!!)))

автор: Таїса Таргонська