Топ-5 німецьких друкованих видань в онлайн-форматі

Викладач з німецької мови Наталя Хом’якова ділиться своїм досвідом:

140px-Logo_BILD.svgНе можна вважати себе хорошим знавцем іноземної мови, не знаючи нічого про життя та культуру, про звичаї і традиції, про буденність і свята, про проблеми і досягнення того народу, мова якого вивчається. Найпоширенішими засобами масової інформації, з яких ми щодня черпаємо інформацію про життя і світ навколо, залишаються інтернет, телебачення і періодичні друковані видання — газети і журнали. Саме з них ми можемо дізнатися як про те, що відбувається у нашому місті, так і про те, що сталося на іншому кінці світу.faz

Перебуваючи у Німеччині, я обожнювала переглядати-читати місцеву пресу. Організація, в якій я працювала, передплачувала дві регіональні газети, щоб завжди бути в курсі всіх подій, які відбуваються і не пропустити відгуків про заходи, які організовувала сама. До моїх щоденних завдань належав також і цей огляд преси. Надзвичайно велике задоволення мені приносило читати і порівнювати статті, написані на одну і ту саму тему, але різними журналістами. Деколи статті були дуже схожі, але траплялися й такі, що я повірити не могла, що ці обоє журналістів пишуть про один і той самий захід, який відвідали.

Повернувшись в Україну, мені і надалі цікаво стежити за життям людей у Німеччині, за подіями, які там відбуваються, за німецькою точкою зору щодо останніх подій стосовно ситуації в Україні, за новинками літератури і мистецтва… Не маючи змоги брати до рук друкованих газет, дякуючи новітнім технологіям, маємо змогу слідкувати за життям у Німеччині в режимі онлайн.

Ось Вам Топ-5 німецьких друкованих видань в онлайн-форматі:

www.bild.de — найбільш тиражна щоденна газета-таблоїд Німеччини. Кожен сьомий німець читає її кожного дня (не враховуючи читачів електронної версії). На сайті знаходимо наступні рубрики: Новини, Політика, Гроші, Розваги, Спорт, Бундесліга, Стиль життя, Порадник, Подорожі, Авто, Технології, Ігри, Регіональні новини, Відео.

Якщо Вам не подобається такий стандартний поділ на рубрики, то Ви може обрати статті “під настрій”: Статті, які змусять Вас сміятися/плакати/злитися/дивуватися/захоплюватися. Для цього у верхньому лівому кутику оберіть потрібний настрій “STIMMUNG“.

www.zeit.de – незважаючи на те, що газета з’являється у продажу лише раз на тиждень, статті на сайті додаються кожного дня. Тут Ви також знайдете доступні і цікаві статті до різноманітних рубрик: Політика, Економіка, Суспільство, Культура, Кар’єра і т.д. На що варто звернути увагу насамперед і які проблеми зараз найбільше хвилюють країну Ви знайдете у окремій колонці “Aktuelle Themen“.

unnamed

www.spiegel.de – один з найвідоміших німецьких щотижневих журналів, який має один із найбільших накладів у Європі (приблизно 1 млн в тиждень). Вважається найпопулярнішим суспільно-політичним журналом серед середнього класу Німеччини і має особливо великий вплив на громадську думку. В онлайн-версії журналу також знаходимо поділ статей за рубриками і актуальні теми дня або тижня. Натиснувши у верхньому правому куточку на “Schlagzeilen“, отримуємо зручний для перегляду список статей, які з’явилися на сайті протягом дня. На цій же сторінці знаходимо огляд найголовніший подій дня натиснувши на “Der Tag in 3 Minuten“, де за три хвилини можна отримати загальне враження про те, що сталося у світі протягом дня.

www.faz.net – Frankfurter Allgemeine Zeitung – німецька щоденна газета інтелектуальних кіл. Одним із найважливіших є розділ “Feuilleton“ – фейлетон — літературний відділ. Тут постійно піднімаються різні суспільно-політичні теми: історичні суперечки, дискусії, літературні дебати, критичний огляд новинок літератури і мистецтва, інтерв’ю з письменниками та іншими митцями.

1297628513

www.derwesten.de/zeusmedienwelten – онлайн-версія дитячого додатку до газети Westdeutsche Allgemeine Zeitung, яка пишеться школярами і для школярів. Дві основні рубрики “ZEUSkids“ – для найменших учнів і „Zeus-Zeitung und Schule“ – для учнів середнього і старшого шкільного віку. Статті написані цікаво і легко для розуміння.

Гарного Вам читання! 😉