Цікаві факти про королівську родину

Всі знають, що головною і найбільш шанованою людиною у Великобританії є королева. Навіть незважаючи на те, що країна є конституційною монархією і влада, яка належить королеві, м’яко кажучи, обмежена, увага та зацікавлення життям королівської сім’ї завжди присутні не лише в Сполученому королівстві, а й далеко за його межами. Згадати лише порівняно недавнє весілля Принца Уільяма та Кейт Мідлтон. Більшість, мабуть, пам’ятає навіть як виглядала сукня нареченої 🙂
Тому й нам буде цікаво заглянути за куліси королівського життя 🙂 Звичайно пліток ми не зачіпаємо, але маловідомі й часами дивні факти про відоме сімейство будуть цікаві кожному.wel
Отож:
1. Гадаєте, що в королівських хоромах грошей кури не клюють? Важко сказати, але в Сполученому королівстві існує ще 256 сімей, які за офіційними даними володіють більшими статками.

2. Хочете святкувати день народження двічі? А не вийде) Ви ж не королева! Лише вона має офіційний день народження 21 квітня та загальне святкування десь у травні.

3. Проте королева не лише розважається. За час свого правління Єлизаветта ІІ отримала понад 3 млн листів. Уявіть скільки часу та сил потрібно, щоб дати відповіді на всю кореспонденцію.

4. Проте королеви не лише дають, а й отримують…За час правління Єлизаветі ІІ дарували ягуарів, лінивців, бобрів. Можливо, незабаром в Букінгемському палаці відкриється свій зоопарк.

5. Якщо Ви гадаєте, що всі жінки люблять котів, то глибоко помиляєтесь. В королеви п’ять собак коргі та чотири доргена. Крім того, вона розводить кокер-спаніелів та лабрадорів.

6. Цілком можливо, що собак вона розводить цілком цілеспрямовано. Кожного року їй потрібно 30 подарунків, адже саме стільки разів вона ставала хрещеною матір’ю.

7. У 1948 році Принц Чарльз своїм народженням перервав тривалу традицію, коли при народженні королівських дітей при народженні були присутні міністри внутрішніх справ. Яким було завдання представників міністерства остаточно невідомо, адже в результаті вони не публікували жодних офіційних звітів чи підтверджень. Можливо це ще один з британських забобонів? 🙂

8. Прізвище для королівської дитини не є обов”язковим. А для чого? Дитину все-одно ж згадуватимуть як Її/Його Королівська Високість Принц/Принцесса. Проте цілком теоретично батьки можуть присвоїти одне з трьох прізвищ Маунтбеттен-Віндзор, Уельський чи Кембриджський.

9. Цікаво, що новину про народження дитини вивішували на воротах Букінгемського палацу в вишуканій рамці з офіційними печатками та підписами лікарів. Після цього варто очікувати салюту Королівської кінної артилерії. Державні установи вшанують народження дитини піднятими британськими прапорами.

10. І найцікавіше…журнал Time визнав королеву чоловіком року в 1952 році.