Від ідеалу до революції, або Хто і як може змінювати країну

zoreslavanew

Зореслава Тарах, викладач німецької мови


Школа конкурентних рішень KI School

Трохи роздумів про Україну, роботу, про пошук успіху та суспільну зрілість.






Погляд з майбутнього

Уявіть собі! Україна стала однією з найбільш розвинених країн світу: сильна економіка, досконала система освіти, ефективна медицина, справедливі суди, сумлінні правоохоронці, насичене культурне життя, — усе це про нашу нову країну, у якій живуть успішні люди. Як саме Україна перетворилася з руїни на могутню державу? Рецепт виявився простим: кожний свідомий громадянин взяв на себе відповідальність за своє майбутнє і майбутнє країни.

Після трагічних і переломних подій на початку 2014 року багато українців замислилися над власною роллю у створенні нової України, а хтось із ще більшим ентузіазмом продовжив працю задля свого та державного успіху. Більшість українців усвідомила, на скільки важливі саморозвиток та освіченість. Перш ніж країна віддячить добробутом, потрібно запропонувати їй себе — як привабливу особистість, здатну змінювати світ.

Погляд зі сьогодення

Ледь отямившись від революційних подій, бачимо розгоряння зовнішньополітичної кризи. Знищена економіка, важко уражені корупцією освіта та медицина, суди та міліція, яким ніхто не довіряє, погано фінансована культура — це наслідки багаторічних злочинних дій і не менш злочинної бездіяльності, які спричинили теперішні зміни. Революція перейшла на нову фазу і шукає послідовників. Отже, до “реанімування” освітнього простору приєдналася і KI School. Команда Школи продовжила робити те, що робила до революції, тільки тепер уже з новим запалом. Ми змінюємо країну у своїй сфері — сфері освіти та туризму. Важливим принципом є те, що краще локально йти вперед малими кроками, ніж безкінечно чекати на великі кроки великих посадовців. У нас діє система принципів:

  • Бачиш проблему — запропонуй рішення!

  • Є рішення — берися за реалізацію.

  • Маєш вміння — навчи зацікавлених.

 

Ось декілька прикладів втілення цих принципів у роботі KI School.

Ми зауважили, що справжньою бідою для сфери гостинності у нашому регіоні є неякісний сервіс у готелях і ресторанах. Це часто пов’язано з незнанням іноземних мов та некомпетентністю персоналу. Тож команда KI School розробила курс англійської та німецької мов для працівників готельного та ресторанного бізнесів, створила систему тренінгів для покращення професійних комунікативних навичок. Сьогодні сферу гостинності вдосконалюють і ті, хто скористалися з нашої пропозиції до навчання.

Відомий факт, що значна кількість випускників шкіл та вищих навчальних закладів не здатна у повсякденному житті розмовляти іноземними мовами на бажаному рівні. Тож KI School організувала курси із загальних англійської, німецької та польської мов, безперечно, із застосуванням комунікативної методики та створенням сприятливої атмосфери для вивчення іноземної мови та подолання мовного бар’єру.

Ще однією причиною освітніх провалів стала надмірна затеоретизованість навчання та невідповідність навчальних програм до сучасного життя. Отже, Школа KI School вирішила компенсувати нестачу практичних знань з допомогою циклів тренінгів та майстер-класів, що спрямовані на здобуття практичних вмінь та навичок (ораторське мистецтво, тайм-менеджмент, конфліктологія, ведення туристичного бізнесу, бізнес-культура, самостійне вивчення іноземних мов).

Щоденно команда KI School реалізовує нові ідеї для покращення умов у сферах туризму та освіти. Триває постійна робота над вдосконаленням створених проектів. Кожний день приносить досягнення та прогрес. Натхнення черпаємо від цікавих людей, що приєднуються до нас на навчання, демонструючи готовність до постійного розвитку. Усі разом прямуємо до позитивного результату. Для кожного з нас — свій успіх, який є складовою розвиненої, багатої країни.