Рівнянам розповіли як економити, подорожуючи Європою

20131017094244

Тренер Львівської Школи Конкурентних Рішень KI School Ірина Соджак розповідає про оптимізацію європейських подорожей, фото медіаслужби

Як оформити візу в Європу, чим краще їхати, де там недорого жити й харчуватися та якими знижками користуватися  – про все це молоді рівняни дізналися на тренінгу «Відкрий Європу», організованому Молодіжною платформою «Яскраво».

Молоді люди з Рівного все частіше відвідують європейські країни. Хтось їде до європейських країн здобувати вищу освіту, хтось відвідує різні навчальні семінари, а хтось просто подорожує. Проте багатьох людей від подорожей у Європу стримує незнання багатьох факторів.

– Власне мої мандри Європою почалися трохи більше року тому, десь в липні, – розповідає керівник туристичних груп, викладач англійської мови та тренер Львівської Школи Конкурентних Рішень KI School Ірина Соджак, – Я тоді почала працювати керівником туристичних груп і десь через півроку, чи трохи більше,  зрозуміла, що я хочу своїм досвідом ділитися.

tr1

Ірина Соджак та її колега по туристичних «мандрах» Сергій Погорельчук за допомогою презентацій розповіли про самостійні подорожі Європою та про автобусні тури європейськими країнами. Зокрема розповіли про те, як українцям отримати візу, як вибирати туроператорів і як подорожувати самостійно, де знайте дешеву ночівлю, як безкоштовно відвідувати музеї та ін.

– Багатьом молодими людям та й мені самій цікаво було дізнатися як відвідувати Європу, витрачаючи при цьому щонайменше коштів, – пояснює організатор тренінгу «Відкрий Європу», активіст МП «Яскраво» Надія Данилишина. – Ми багатьох різних деталей не знаємо, й дізнаємось лише приїжджаючи закордон. Я нарешті зрозуміла всі нюанси отримання віз, дізналася про різноманітні інтернет-ресурси для купівлі квитків, знаходження місць ночівлі. Поки що я була лише в Білорусі, але дуже хочу до західної Європи.

Чимало учасників тренінгу закордоном уже побували, тож в ході семінару ділилися власним досвідом подорожей з тренерами. За словами Ірини Соджак, так трапляється чи не на кожному тренінгу, що є дуже корисно, адже вдається обмінятися досвідом й довідатися щось нове для себе.

За матеріалами: http://4vlada.com/rivne/30524