Диваки ці британці. Частина 2

e702c3e3a37165135b660a766829dbbbВи боїтесь п”ятниці 13-го? Не передаєте нічого через поріг? Вважаєте, що життя втрачено, якщо розбили дзеркало? І все через статтю ДИВАКИ ЦІ БРИТАНЦІ. ЧАСТИНА 1? Нічого страшного!!! На кожну таку ситуацію є протидія, і якщо тут трохи розібратися, то ніяка невдача вам не страшна) Отож:

1) Чорний кіт у Сполученому королівстві може мати як позитивне, так і негативне значення. Дехто боїться цієї тваринки, проте часто в Англії його зображають на вітальних листівках та святкових атрибутах. Якщо ж вам приснилась біла киця (чи кіт), весь наступний день вам таланитиме. black_cat

2) Люди вірять, що дотик чи стук по дереву допоможе їм втримати хорошу вдачу, а слова, які були щойно сказані, стануть реальністю.

3) Якщо побачите в Британії людину, яка шукає щось в траві, не думайте, що вона щось загубила. Кроликів у неї також немає, просто британці вірять, що чотирилисткова конюшинка принесе везіння. Саме тому вони часто носять такі листочки в кишенях, гаманцях тощо.

4) Якщо вже мова зайшла про кроликів, то вони без сумніву є тваринами, що приносять лише хорошу вдачу. В перший день місяця, ще поки ви не сказали жодного слова, прокажіть “білий кролик, білий кролик, білий кролик” і не турбуйтесь про всякі драбини! Якщо й тепер ви не впевнені у собі та боїтесь наврочити, візьміть із собою лапку кролика. Це точно принесе удачу! Щоправда, невідомо на скільки ця лапка щаслива для кролика(

5) Коли і цього замало, йдіть у парк, чекайте вітру та ловіть падаюче листя. Більше листя в кишенях — більше удачі! Шкода, що дерева надворі вже майже без листу.

6) Давні британці також вірили, що малюк буде щасливим у дорослому житті, якщо проїдеться верхи на… ведмеді! Колись звичайно їх було багато, але що робити маленьким чаєманам сьогодні — невідомо. Хоча в них є запасний вихід — можна зберегти пасмо волосся з першої стрижки.

7) Однозначно хорошим знаком є знайдені гроші, особливо монетки. Між людьми навіть ходить віршик: “See a pin, pick it up/ and all day long you’ll have good luck/ See a pin, let it lay/ and your luck will pass away.”

BP1954882

8) Нічого дивного немає в тому, що числа 7, 3, 8 вважаються британцями найщасливішими. Проте нещодавнє опитування показало, що другу сходинку на п’єдесталі щасливих чисел посіло 13. Трохи дивно, але часи змінюються, можливо, за певну кількість років драбини стоятимуть перед кожним будинком, а британці проходитимуть під ними для привернення удачі та випробування долі.

9) Добрій удачі британці довіряють, але намагаються також уточнювати свої побажання конкретніше. Така нагода трапляється на день народження, коли ви маєте задмухати всі свічки на святковому торті. Однак, якщо вам за 90, тут можуть виникнути проблеми) Тому є інша можливість: після того, як закінчили їсти індичку, знайдіть на кінці шиї маленьку вилкоподібну кісточку. Традиційно двоє людей, які хочуть позмагатись за здійснене бажання, беруть кісточку за різні кінці та переламують її. В кого більша частина — того і бажання.

10) Не нехтують забобанами навіть на весіллях. Люди вірять, що наречена повинна вдягнути щось нове, щось старе, щось позичене та щось блакитне (‘something old, something new, something borrowed and something blue’). Тоді й життя пари складеться добре.

11) Запасним ходом може бути і такий трюк — потрібно просто наступити на свою тінь.

12) Ми ж говоримо про британців, а які британці без чаю! Проте цукор потрібно класти в чайничок перед чайним листям. От такі от секрети!

13) Ну і звичайно практично кожен британець має пару щасливої спідньої білизни, яку вдягає лише у відповідальні моменти. Можливо в когось вона ще й з щасливою конюшинкою?

Ось такі от цікаві 13 забобонів, які принесуть вам удачу. 13? Та не переймайтесь, можливо це число боїться вас також!

автор: Богдана Лісова