Чим зайняти дитину у вільний час

До вашої уваги стаття нашого викладача з англійської мови. Богдана Лісова працює з дитячою групою і ділиться своїми враженнями та досвідом.

Нещодавно довелось попрацювати з дітками і виявилось, що все не так просто, як може видатись на перший погляд. Ця аудиторія набагато вибагливіша та примхливіша за дорослих студентів, тому довелось трохи підлаштовуватись під них.

iStock_000006456892XSmall_0

Чудово розумію батьків, які хочуть, щоб їхні чада вже змалечку вивчали іноземну, проте хочеться наголосити, що результат залежить не лише від вчителя, але й від матеріалу засвоєного самостійно вдома з батьками. Звичайно вони не сидітимуть з дітками з ранку до вечора вивичаючи нові слова, проте, якщо в нас вже 21-ше століття надворі і діти в будь-якому разі проводять певний час за комп’ютером, то нехай вони вже краще скористаються цим чудом техніки з користю. Отож, хочу запропонувати кілька інтернет ресурсів, які допоможуть дитині вивчати англійську із задоволенням.

Інтернет сьогодні рясніє сайтами, що пропонують різноманітні матеріали для вивчення іноземної й інколи дуже важко зупинитись на чомусь одному. Не можу сказати, що всі інші ресурси не підходять чи навіть нашкодять вашій дитині, однак перерахую ті, якими користуюсь сама. Приємно вражає anglomaniacy.pl, де ви можете знайти різноманітні забавки для дітей різного віку. Важливим фактором, на мою думку, є також те, що більшість матеріалів можна видрукувати і таким чином зменшити час перебування дитини за комп’ютером. Цікавим для мене є також Freddie’s Ville, який пропонує матеріали для дошкільнят, якість матеріалів нічим не поступається відомим проектам, а ваша дитина візьме звідси багато корисного. Вартий уваги також і Learning games for kind, щоправда, всі ігри доступні лише в онлайн режимі. З іншого боку, вибір справді тішить і роботи тут не на день чи два.

lekids-sq-pic

А тепер хочу детальніше зупинитись на ресурсі, що може вважатись королем серед подібних, а саме LearnEnglishKids від British Council. Тут ви знайдете багато інформації, проте аж ніяк не загубитесь через гарну структуру та категоризацію матеріалу. Тепер детальніше про кожний підрозділ:

  • kids games пропонує різноманітні онлайн ігри для розваги та навчання, дитина вчить слова, шукає їх в лабіринті, називає по буквах, з’єднує слово із зображенням тощо;
  • listen&watch захопить дитину пісеньками, короткими історіями та скоромовками, які точно не залишуть вашу дитину байдужою. Після цього вже не потрібно буде вмикати телевізор для “Маша і Ведмідь” чи “Губка Боб”;
  • read&write знайомить дитину із короткими текстами на різні теми та розробляє вправи до цих текстів (для доступу потрібно зареєструватись на сайті);
  • make надає можливість порізати, поклеїти, помалювати та подумати водночас. І це не той випадок, коли тиша стає підозрілою :)
  • speak&spell допоможе попрактикувати вимову та орфографію. Це зовсім не той випадок, коли вчитель змушує учнів писати по три рядочки слова для запам’ятовування;
  • grammar звичайно ж наголошує на граматичних формах, проте все подано таким чином, що дитина й не помітить, що має справу з граматикою;
  • little kids пропонує матеріали для найменших, тому, якщо маєте синочка чи дочку такого віку, не гайте часу та вчіть англійську разом з ними.

Всі ці матеріали допоможуть зацікавити дитину та показати, що англійська не завжди нудна. Головне тут не виробити в дитини відразу до іноземних мов, а навпаки заохотити до відкриття нових і нових горозонтів. І ще: не лінуйтесь посидіти з дитиною зайву годинку чи пів, водночас і самі щось вивчите нове.